MKB-vriendelijk inkopen en aanbesteden en 14 juni 2019

Een kort gesprek met Eddy van Hijum, gedeputeerde economie van de provincie Overijssel, over zijn ambitie om voor aanbesteden en inkopen een echt MKB-vriendelijke provincie te zijn. Meer weten? Meld je aan voor het symposium MKB-vriendelijk aanbesteden op 14 juni in Zwolle. 

“Overijssel is een provincie met veel MKB-familiebedrijven. Dat spreekt me persoonlijk aan, want ik kom uit een echt ondernemersgezin. Een MKB-vriendelijke overheid zijn, betekent vooral naast ondernemers staan en hen faciliteren met groei en ondernemerschap. Daarom zoeken we bedrijven actief op en meten bijvoorbeeld de waardering van ondernemers via panels en het ‘voice of customers- programma.

Aandacht voor aanbesteden en inkopen hoort bij MKB-vriendelijk zijn. De overheid is een belangrijke marktpartij; met aanbesteden is veel geld gemoeid. Aanbesteden krijgt vooral ook onze aandacht omdat we daarmee doelen als duurzaamheid en innovatie realiseren.

We werken als provincie op het gebied van aanbestedingen actief samen met verschillende gemeenten zoals Zwolle, Kampen en Dalfsen. Zo delen we onze deskundigheid en worden we een betere partner voor bedrijven.

Op 14 juni 2019 willen we met onze partners, bedrijven en gemeenten het gesprek aangaan over uiteenlopende kwesties. Hoe versterken we onze toegankelijkheid, door bijvoorbeeld niet onnodig opdrachten te clusteren. We vertellen graag over ons programma Startup in Residence waar we samen met ondernemers innovatieve producten en diensten te ontwikkelen.

Op dit moment bezoeken we ter voorbereiding op de bijeenkomst een aantal gemeenten en bedrijven. Met hen stellen we een mooie agenda op voor de 14e juni. Deze kleine tour is onderdeel van de samenwerking die we op dit moment aangaan met de landelijke aanjager voor aanbesteden, Karsten Klein, hij is bezig met de uitvoering van het landelijke actieprogramma ‘Beter Aanbesteden’.

Ook als provincie zien we een – bescheiden – rol als aanjager weggelegd, waar dat nog nodig is natuurlijk! We zetten daarbij vooral in op het vergroten van de bestuurlijke aandacht voor aanbesteden. We gaan graag in gesprek met ondernemers en gemeenten om te kijken hoe we elkaar kunnen versterken met MKB-vriendelijk inkopen en aanbesteden.

We kijken uit naar een volle en prettig gemêleerde zaal, op de 14e juni 2019!”

 

Op de foto aanjager Karsten Klein, gedeputeerde Eddy van Hijum, coördinator Startup in Residence Jantsje op de Hoek en ondernemer , Jeroen van Zwieten van Sobolt, met elkaar in gesprek op het provinciehuis over MKB-vriendelijk aanbesteden!

Tekst: Eelco Koolhaas (moderator 14 juni en teamlid van aanjager Karsten Klein)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s